GİRESUN / ESPİYE - Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Espiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından okulumuzda Kıbrıs Gazilerimizle "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" Programları düzenlendi.

Şbt

Okulumuz Afete hazırlık Kulübü faaliyetleri çerçevesinde okulumuzun çevresinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte  ağaçlandırma çalışması yapıldı.Öğrencilerimize ağaçlandırmanın önemi ve doğayı korumanın gerekliliği vurgulandı.

Ara

Emniyet Müdürlüğü tarafından 112 Bilgilendirme Semineri yapıldı. Yetkililer öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Ara

“Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması İl Finali”okulumuzun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. il genelinde İmam Hatip Ortaokullarından 15 finalistin katıldığı yarışma sonunda Bulancak İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Muhammed Yusuf Nesil birinci, Okulumuzun öğrencilerinden Arif Erdem Çelik ikinci,  Yağlıdere İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emir Taha Çayan üçüncü oldu. Espiye Belediye Başkanı yardımcısı Nazım Önal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk ve Şube Müdürü Adnan Yazıcı, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler. Espiye Müftüsü Osman Gülbe de dereceye girenlere hediye takdim etti. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kas

Lise öğrencilerimize yönelik “Siber Suçlar ve Teknoloji Bağımlılığı” içerikli seminer verildi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen seminere toplamda 280 kişi katıldı. Yetkililer seminer sonunda gençlerin sorularını cevapladılar.

Kas

Yeni okul binamızın eksiklerini birer birer tamamlıyoruz. Okulumuzun ihtiyacı olan Fen Laboratuvarını kurduk. Fizik Kimya Biyoloji, Fen Bilgisi derslerinde öğretmenlerimizin daha verimli dersler yapacağına; öğrencilerimizin de görerek, yaparak kalıcı öğrenmeler gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Kutlamaları kapsamında okulumuzun Konferans Salonunda 27.10.2023 Cuma günü saat 14.00'te ilçemizdeki Ortaöğretim öğrencilerine yönelik Birinci Sınıf Emiyet Müdürü ve Sanatçı Ahmet SULA tarafından ''İnsana Yolculuk'' konulu söyleşi programı düzenlenmiştir. Espiye Belediyesi’nin sponsor olduğu söyleşide müdür yardımcısı Coşkun KANDEMİR sunum yapmıştır.

Okulumuz Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesinin 60 öğrenci 3 idareci ve 6 öğretmen ile katıldığı söyleşiye ilçemiz genelinde 280 kişi katılmıştır.

Ekm

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Espiye İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimize Mektup” konulu kompozisyon ve  “Hayalimdeki Cami”  temalı resim yarışmaları sonuçlandı.

“Peygamber Efendimize Mektup” yarışmasında sırasıyla dereceye giren öğrencilerimiz Medine SARIKAYA, Merve HOÇUR, Cemre Şeyda SEYHAN ile  “Hayalimdeki Cami” yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz Feyza BİLGİN ile Güner ALAŞALVAR’ a ödülleri Espiye İlçe Müftüsü sayın Osman GÜLBE tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Ekm

8. sınıf öğrencilerimize ve velilerimize "HEDEF 2024 LGS " tanıtımı ve bilgilendirmesi yapıldı.

Eyl

Okul birincimiz YAHYA AYDİLEK 18bin sayısal sıralaması ile hedeflediği İstanbul Üniversitesi  Bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşirken, YUMİN YILMAZ adlı öğrencimiz de dişhekimliği bölümüne yerleşti.  Hedeflerine ulaşan gençlerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz.